welke schaalbare op waterval gebaseerde methodieken zijn er.

Er zijn verschillende methoden die zijn ontwikkeld om het Waterval-model schaalbaar te maken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  1. PRINCE2 Agile: PRINCE2 (PRojects IN Controlled Environments) is een populaire projectmanagementmethode die het Waterval-model volgt. PRINCE2 Agile is een uitbreiding van PRINCE2 met Agile-werkwijzen, om meer flexibiliteit en responsiviteit te bieden. PRINCE2 Agile richt zich op het behouden van de structuur en controle van het Waterval-model, terwijl het Agile-elementen integreert om de aanpak aan te passen aan veranderende omstandigheden.
  2. Waterfall with Agile: Dit is een hybride methode die het Waterval-model combineert met Agile-werkwijzen. Het Waterval-model wordt gebruikt voor de plannings- en ontwerpfase, terwijl Agile-werkwijzen worden toegepast tijdens de ontwikkel- en testfase. Het idee is om het beste van beide werelden te combineren: de structuur en controle van het Waterval-model met de flexibiliteit en responsiviteit van Agile.
  3. PMBOK Agile: PMBOK (Project Management Body of Knowledge) is een internationaal erkend raamwerk voor projectmanagement. PMBOK Agile is een uitbreiding van PMBOK met Agile-werkwijzen, om meer flexibiliteit en responsiviteit te bieden. PMBOK Agile richt zich op het integreren van Agile-werkwijzen in het traditionele Waterval-model om de aanpak aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Hoewel deze methoden het Waterval-model schaalbaar maken door Agile-elementen te integreren, is het belangrijk om te benadrukken dat deze benaderingen niet volledig Agile zijn. Ze behouden de basisprincipes en kenmerken van het Waterval-model en voegen daar flexibiliteit en responsiviteit aan toe. Het is daarom van cruciaal belang om de methode te kiezen die het beste past bij de specifieke omstandigheden van het project en de organisatie.