Wat is OpenShift?

OpenShift is een containerbeheerplatform dat is ontwikkeld door Red Hat. Het is gebaseerd op het open-source Kubernetes-project en biedt een schaalbaar en flexibel platform voor het implementeren en beheren van containerized applicaties.

OpenShift biedt een complete oplossing voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van containerized applicaties, inclusief ondersteuning voor DevOps-processen zoals automatisch bouwen en implementeren van applicaties, monitoring en logging. Het biedt ook de mogelijkheid om meerdere programmeertalen, frameworks en middleware-technologie├źn te ondersteunen.

OpenShift ondersteunt zowel on-premise implementaties als cloudimplementaties en biedt integratie met verschillende cloudproviders, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Het biedt ook integratie met verschillende tooling, zoals Git, Jenkins en Ansible, om het ontwikkel- en implementatieproces verder te automatiseren.

Over het algemeen is OpenShift een krachtige containerbeheeroplossing die bedrijven en organisaties helpt bij het beheren en implementeren van containerized applicaties. Met zijn flexibele en schaalbare architectuur biedt OpenShift de mogelijkheid om snel nieuwe applicaties te implementeren en te schalen, waardoor bedrijven beter kunnen reageren op veranderende bedrijfsbehoeften.